شرح خبر

ماهواره فضایی کپلر ناسا که اخیرا با طرحی با عنوان K2 به روزرسانی شده است به دنبال سیاره هایی است که به دور ستاره های کوچک تر از خورشید می گردند.

 

ماهواره کپلر - شکل واره از ناسا

ماهواره فضایی کپلر ناسا 20 سیاره جدید را که حول ستاره های سرد و کوچک می گردند را پیدا کرده است.  این ستاره ای با عمر طولانی که با شاخص ستاره ای K و M شناخته می شوند به  فراوانی در کهکشان راه شیری وجود دارند و می توانند میزبان سیاره های بیشماری باشند.

پس از این که ماهواره کپلر به خاطر مشکل مکانیکی که در سال 2013 دچار آن شده بود  و قادر به رصد قسمتی از آسمان که از پیش برایش تعیین شده بود نگردید، منجمان هدف دیگری را برای کپلر مشخص کردند. این برنامه جدید که به نام K2 معرفی شد از فشار تابشی خورشید برای پایداری ماهواره در موقعیتش استفاده می کند. در این برنامه جدید کپلر 87 سیاره  کاندید معرفی کرد که اندازه آن ها بین مریخ و نپتون است. این کاندیدهای جدید را باید به 667 کاندیداهایی که در برنامه قبلی کپلر پیدا شد بود، اضافه کرد.

اگرچه بیشتر ستاره هایی که هدف کپلر در برنامه رصدی اولیه بود از نوع ستاره های شبیه خورشید بودند و لی بیشتر ستاره های کهکشان از نوع ستاره های کوچک، سرد و کم نور هستند که به دسته کوتوله های قرمز مربوط می باشند.  کارتنی درسینگ Courtney Dressing اخترفیزیکدانی از کلتک Caltech که نتایج آخرین دست آوردهای گروه کپلر را در همایش انجمن بین المللی نجوم در ماه اکتبر امسال در امریکا ارائه می داد، می گوید " در فاصله 30 سال نوری ما بیش از 250 عدد از این ستاره ها وجود دارد. این ستاره ها مانند حشرات موذی هستند که تعدادشان بسیار زیاد است" . ویکتوریا میدوز Victoria Meadows از دانشگاه واشینگتن سیاتل   University of Washington in Seattle  ادعا می کند که شناخت این سیارات در شناخت کهکشان راه شیری بسیار مهم است.

از سیاره های کاندیدی که به روش دیگری آشکار سازی شده اند، (به این سیاره ها سیاره های تایید شده در مقابل سیاره های کاندید می گویند) 63 عدد از آن ها کوچکتر از نپتون هستند و 5 عدد از آن ها درفاصله قابل زیست habitable zone  ستاره مادر قرار دارند. فاصله قابل زیست، فاصله ای است که آب به صورت مایع در سیاره می تواند وجود داشته باشد. منطقه قابل زیست منظومه شمسی کمربندی است که از زهره تا مریخ گسترده شده است. از آن جایی که کوتوله های قرمز انرژی کمتری تولید می کنند منطقه قابل زیست آن ها بسیار نزدیک به ستاره است، این فاصله کمتر از فاصله عطارد به خورشید است.  این سیاره ها دوره تناوب کوتاهی از مرتبه چند هفته دارند از این رو رصد آن ها با روش گذر که تخصص ماهواره کپلر است ساده تر می باشد.

کریستا وان لرهوون   Christa van Laerhoven از موسسه اخترفیزیک نظری کانادا Canadian Institute for Theoretical Astrophysics  CITA-  می گوید " پژوهش جدید کپلر در مورد آشکارسازی سیاره های که به دور ستاره های کوتوله می گردند راه جدیدی برای این نوع مطالعات باز کرده است". یکی از برنامه های رصدی آینده پروژه ماهواره مساحی گذر سیارات فراخورشیدی است  Transiting Exoplanet Survey Satellite که قرار است دسامبر سال بعد شروع به کار کند.


منبع خبر:  مجله نیچر

 

 



نویسنده خبر: شانت باغرامیان
کد خبر :‌ 2123

آمار بازدید: ۳۳۳
همرسانی این خبر را با دوستان‌تان به اشتراک بگذارید:
«استفاده از اخبار انجمن فیزیک ایران و انتشار آنها، به شرط
ارجاع دقیق و مناسب به خبرنامه‌ی انجمن بلا مانع است.»‌


صفحه انجمن فیزیک ایران را دنبال کنید




حامیان انجمن فیزیک ایران   (به حامیان انجمن بپیوندید)
  • پژوهشگاه دانش‌های بنیادی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشکده فیزیک دانشگاه تهران

کلیه حقوق مربوط به محتویات این سایت محفوظ و متعلق به انجمن فیریک ایران می‌باشد.
Server: Iran (45.82.138.40)

www.irandg.com