شرح خبر

مشتری یک مهمان جدید دارد. بعد از حدود پنج سال و 2/8 میلیارد کیلومتر حرکت در فضا، کاوش‌گر جونو (Juno) ناسا، به سلامت به سیاره غول‌پیکر مشتری رسید. این مأموریت به منظور بررسی اعماق داخلی این سیاره انجام شده است.

فضاپیمای جونو ناسا، (تصویر نمایشی)، 4 ژوئیه با موفقیت به مشتری رسید و سفر 20-ماهه خود را پیرامون این سیاره غول‌پیکر آغاز کرد

جونو 20 ماه آینده را در چرخش به دور مشتری سپری خواهد کرد، تا معلوم کند چه میزان بخار آب زیر ابرهای آن پنهان شده، از ساختار داخلی سیاره نقشه‌برداری کرده و میدان مغناطیسی وسیع آن را بررسی کند. جونو نهمین فضاپیمایی است که سالم به نزدیکی پادشاه سیاره‌ها رسید و دومین فضاپیمایی است که در مدار آن شروع به گردش کرد.

وقتی جونو به فاصله 76000 کیلومتری ابرهای بالای مشتری رسید (فاصله‌ای در حدود یک-پنجم فاصله میان زمین و ماه)، موتور اصلی آن در ساعت 11:05 شب به وقت ایالت‌های شرقی آمریکا و به مدت 35 دقیقه روشن بود. پس از آن سرعت فضاپیما کاهش یافته و به میزان 209,000 کیلومتر بر ساعت رسید که برای گرفتار شدن در گرانش مشتری کافی است.

تمام ادوات تخصصی جونو در 29 ژوئن، زمانی که وارد اولین دور از 37 دور گردش خود به دور مشتری شد، خاموش گردید، بنابراین هیچ تصویری وجود نخواهد داشت که رسیدن آن را جشن بگیریم و تا تاریخ 27 اوت، که دوباره تمام این ادوات روشن شده و شروع به کار کنند، دانشمندان نخواهند توانست نگاهی نزدیک به تصاویر این سیاره داشته باشند.

بعد از یک گردش 53-روزه دیگر به دور مشتری، جونو در ماه اکتبر یک سری چرخش‌های 14-روزه را آغاز خواهد کرد. به این ترتیب این فضاپیما در نزدیکی قطب‌های شمال و جنوب مشتری قرار گرفته و در فاصله 5000 کیلومتری ابرهایی که این سیاره را پوشانده‌اند، به پرواز در خواهد آمد.

نویسنده: Christopher Crockett

منبع: The Juno spacecraft is now in orbit around Jupiter



نویسنده خبر: مهسا توکلی دوست
کد خبر :‌ 2054

آمار بازدید: ۵۰۰
همرسانی این خبر را با دوستان‌تان به اشتراک بگذارید:
«استفاده از اخبار انجمن فیزیک ایران و انتشار آنها، به شرط
ارجاع دقیق و مناسب به خبرنامه‌ی انجمن بلا مانع است.»‌


صفحه انجمن فیزیک ایران را دنبال کنید




حامیان انجمن فیزیک ایران   (به حامیان انجمن بپیوندید)
  • پژوهشگاه دانش‌های بنیادی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشکده فیزیک دانشگاه تهران

کلیه حقوق مربوط به محتویات این سایت محفوظ و متعلق به انجمن فیریک ایران می‌باشد.
Server: Iran (45.82.138.40)

www.irandg.com