هشتمین کنفرانس فیزیک ریاضی ایران
کنفرانس فیزیک ایران ۱۴۰۳
پنجمین کنفرانس ملی اطلاعات و محاسبات کوانتومی
وبینار ماهانه شاخه فیزیک محاسباتی انجمن
روز فیزیک دانشگاه تهران ۱۴۰۳
هشتمین کنفرانس پیشرفتهای ابررسانایی و مغناطیس
نهمین گردهمایی منطقهای گرانش و ذرات شمال شرق کشور
سومین نمایشگاه کاریابی فیزیکپیشگان ایران ۱۴۰۳
گردهمایی سراسری فیزیک ایران ۱۴۰۳
همایش گرانش و کیهان شناسی ۱۴۰۳
هفدهمین کنفرانس ماده چگال انجمن فیزیک ایران
پانزدهمین کنفرانس فیزیک ذرات و میدانها
- جایزه انجمن فیزیک ایران
- جایزه حسابی
- جایزه دبیر برگزیده فیزیک
- جایزه ساخت دستگاه آموزشی
- جایزه صمیمی
- جایزه توسلی
- جایزه علی محمدی
- پیشکسوت فیزیک
- بخش جوایز انجمن
انجمن علمی داتشجویی دانشکده مهندسی هستهای و فیزیک دانشگاه صنعتی امیر کبیر با همکاری شاخه دانشجویی انجمن فیزیک ایران و با حمایت مالی شرکت تک درخت سبز به منظور عمومی کردن هرچه بیشتر علم فیزیک و همچنین سطح درک و کنجکاوی فیزیک دوستان در رابطه با پدیدههای ساده و در عین حال وسیع و گستردهای که در زندگی روزمره برای انسانها اتفاق میافتد دومین دوره مسابقه ی عکاسی فیزیکی را برگزار کرد.
مهلت ارسال آثار تا پایان اسفند ماه سال 89 بود. تمام آثار ارسالی داوری شدند و بعد از آن 40 اثر برتر انتخاب و نمایشگاهی برای بازدید عمومی طی روزهای یک شنبه تا سه شنبه (4ام تا 6ام اردیبهشت ماه) در مجموعه تالارهای دانشگاه صنعتی امیر کبیر از آثار برگزیده برپا گردید.
هیأت داوران:
دکتر حسین عباسی (عضو هیئت علمی فیزیک امیرکبیر)،
دکتر حامد سیدعلایی (عضو پژوهشگاه دانشهای بنیادیIPM)، آقای کاوه فرزانه (عضو خانه عکاسان ایران)
کمیته اجرایی:
مسعود زارعی، ریحانه غفاری، عاطفه بهزادی، امیر بیات، علی فراهانی
برگزیدگان مسابقه:
برگزیدگان هیأت داوران :
مقام اول: سیما صدریه - عکس "دندریت مس"
مقام دوم (مشترک): مهسا حیدری - عکس "پکش" و میلاد حدادی-عکس "موج"
مقام سوم: عباس نخل بند - عکس "خورشید"
ضمناً عکس "لبخند مجازی" از یحیی پورجهان، از دید بازدیدکنندگان بهترین عکس شناخته شد.
عنوان: دندریت مس
شرایط عکاسی:
این عکس ساختار شاخهای مس (دندریت مس) که در داخل لولهی لیزر بخار برمید مس بوجود آمده است را نشان میدهد. این عکس توسط یک دوربین Canon DIGITAL IXUS 860 IS، در نور محیط و بدون فلاش در زمان 01/0 ثانیه گرفته شده است. نور سبزی که در تصویر دیده میشود، نور لیزر است.
توضیح فیزیکی پدیده:
دندریت به معنای ساختار کریستالی درختگونه است و به کریستالهای فلزی که ساختار شاخهای شبیه به درخت دارند اطلاق میشود. در طی فرآیند تولید گذار لیزری در لیزر بخار برمید مس، گرمای بوجود آمده از تخلیهی الکتریکی باعث تبخیر برمید مس و سپس تجزیهی آن میشود. هر چه دمای سطحی لوله بیشتر باشد برمید مس با سرعت بیشتری تجزیه شده و مس آن احیا میشود. پس از تولید گذار لیزری بسیاری از اتمهای مس به علت فرار برم قادر به بازپیوند نبوده و با گذشت زمان در نقاط داغ لولهی تخلیهی الکتریکی تجمع کرده و دندریتهای مس را بوجود میآورند. از آنجایی که دمای کاری لیزر برای ذوب مس کافی نمیباشد، این دندریتها در داخل لولهی لیزر باقی مانده و با گذشت زمان به علت افزایش ارتفاع باعث مسدود شدن مسیر نوری لیزر میشوند.
عنوان: پکش
اگر تعدادی نخود یا هر دانه دیگر را درون ظرفی بریزیم تا ارتفاعی جا میگیرد ،حالا اگر همان تعداد را آسیاب کنیم تا همان ارتفاع پر میشود. معمولا انتظار ما چیز دیگری است ما انتظار داریم ارتفاع کم تر شود چون باید آن مناطقی را که در حالت اول خالی می ماند پرشود، این به دلیل آن است که پکش خاصیتی بی بعد است. این تساوی ارتفاع در سایه مشهود است.
عنوان: موج
در هنگام چکیدن قطره با افزایش حجم قطره، قطره سنگین تر شده و از آنجایی که نیروی کشش سطحی آب تا حدی می تواند وزن قطره را خنثی کند، در لحظه ای دنباله ی قطره از قطره جدا شده و به سمت بالا می رود. این عکس لحظه ای پس از جدا شدن دنباله از قطره را نشان می دهد. قسمتی از قطره که از دنباله جدا می شود و به سمت قطره کشیده شده و موجی در قطره ایجاد می کند که قطره را از حالت کروی خارج می کند فرورفتگی قسمت فوقانی قطره، مراحل اولیه ی تاثیر این موج را نشان می دهد.
عنوان: خورشید به خود می نگرد
در این عکس دو لته ای تصویر خورشید را در آسمان می بینیم که به دلیل شکست نور رخ می دهد در عکس بالایی تصویر کش آمده و به شکل یک جام دیده میشود و در عکس پایینی بصورت بیضی. در اینجا در حقیقت شاهد پدیده ای برعکس پدیده ی سراب هستیم. در پدیده ی سراب دمای بالای لایه های هوای نزدیک به زمین باعث کاهش غلظت هوا و در نهایت شکست نور به سمت بالا می شود. و زمین حکم یک آینه ی ناهموار را پیدا میکند. بطور طبیعی لایه های هوای دور از زمین فشار و غلظت کمتری نسبت به لایه های زیرین دارند و این امر باعث شکست نور به سمت پایین میشود و آسمان حکم یک آینه ی ناهموار را پیدا میکند. اینکه این پدیده معمولا اتفاق نمی افتد به این دلیل است که اختلاف فشار لایه های زیرین و رویین معمولا به حد کافی نیست. بطور مثال در قطب جنوب به دلیل وجود یخ، دمای سطح زمین پایین رفته و غلظت به حدی بالا می رود که گاهی تصویر کوههای دوردست هم در آسمان دیده می شود.
ل
عنوان: لبخند مجازی
شرایط عکاسی:
در این عکس از فلاش دوربین به همراه نورپردازی از زاویه کناری استفاده شده.
حساسیت دوربین روی 400 و f/4.5 تنظیم شده است.
توضیح علمی:
اگر سطح خارجي آينه بازتاب كننده باشد، آن را آينه ي كوژ مي گويند.
هرگاه پرتوهاي نور موازي محور اصلي به آينه محدب بتابد، طوري باز مي تابد كه امتداد پرتوهاي بازتاب از يك نقطه روي محور اصلي مي گذرند. اين نقطه را كانون اصلي آينه ي محدب مي نامند. كانون آينه محدب مجازي است.
تصوير در آينه ي محدب همواره مجازي، كوچك تر از جسم و مستقيم خواهد بود.
نویسنده خبر: اکرم میرحسینی
آمار بازدید: ۳۴۳
ارجاع دقیق و مناسب به خبرنامهی انجمن بلا مانع است.»