شرح خبر

هویتِ اصلیِ ذره‌ای که سال گذشته با عنوان بوزونِ هیگز کشف شد، هنوز هم یکی از مساله‌های موردعلاقه فیزیکدانانِ ذرات است. تاکنون آزمایشات و بررسی‌های انجام‌شده، همگی توافق دارند که این ذره همان بوزون هیگزِ مدل استاندارد است.

 

در14 مارس 2013 در کنفرانس موروند، دو تیم تحقیقاتی CMS و ATLAS از شتاب‌دهنده هادرونی بزرگ سرن (LHC)، نتایج اولیه جدیدی را نشان دادند که هویت ذره‌ای که سال گذشته کشف شد را بیشتر آشکار می‌کرد. آنها دریافتند که ذره کشف شده، بیش از هر چیز مانند یک بوزون هیگز است، ذره‌ای که به مکانیزم‌هایی مربوط می‌شود که به ذرات بنیادی جرم می‌دهد. سوالی که برجا می‌ماند این است که  آیا این ذره، همان ذره بوزن هیگز مدل استانداردِ ذرات بنیادی است یا سبک‌ترین بوزونی است که در برخی ازتئوری‌ها پیش بینی شده است.

اثبات این موضوع که آیا این ذره واقعا بوزون هیگز است یا نه، بستگی به برهم‌کنش‌ این ذره با دیگر ذره‌ها و همچنین ویژگی‌های کوانتومی‌اش دارد. برای مثال، یک بوزون هیگز بدون اسپین است، و در مدل استاندارد پاریته‌اش باید مثبت باشد – پاریته کمیتی است که نشان می‌دهد تصویرآینه‌ای ذره چه رفتاری دارد. CMS و ATLAS گزینه‌هایی را برای اسپین-پاریته این ذره مقایسه کرده‌اند، و تمام این‌ها بدون اسپین بودن و پاریته مثبت داشتن را ترجیح می‌دهند. همچنین، برهم‌کنش‌های اندازه‌گیری شده ذره جدید با دیگر ذره‌ها، قویا نشان میدهد که این ذره یک بوزون هیگز است.


 جو اینکاندلا (Joe Incandela) سخنگوی CMS می‌گوید: " نتایجِ اولیه با داده‌های به دست آمده در پاییز سال 2012 بسیار باشکوه‌اند و برای من واضح است که ما با یک ذره بوزون هیگز سروکار داریم و از این رو مسیری طولانی را برای رسیدن به اینکه با چه نوعی از بوزون هیگز مواجه هستیم را در پیش رو داریم ."

 برای اثبات اینکه ذره کشف شده همان بوزون هیگز مدل استاندارد است، دانشمندان، برای مثال باید به طور دقیق آهنگی که در آن بوزون‌ها به ذرات دیگر متلاشی می‌شوند را اندازه‌گیری و نتایج بدست آمده را با پیش بینی‌ها مقایسه کنند. شناسایی بوزون، اتفاق به شدت سخت و نادری است – و تقریبا 1 تریلیون (1012) برخورد پروتون – پروتون برای مشاهده این اتفاق لازم است.


 

منبع: http://press.web.cern.ch/press-releases/2013/03/new-results-indicate-particle-discovered-cern-higgs-boson 



نویسنده خبر: سیده اسما حسینی
کد خبر :‌ 954

آمار بازدید: ۴۱۴
همرسانی این خبر را با دوستان‌تان به اشتراک بگذارید:
«استفاده از اخبار انجمن فیزیک ایران و انتشار آنها، به شرط
ارجاع دقیق و مناسب به خبرنامه‌ی انجمن بلا مانع است.»‌


صفحه انجمن فیزیک ایران را دنبال کنید




حامیان انجمن فیزیک ایران   (به حامیان انجمن بپیوندید)
  • پژوهشگاه دانش‌های بنیادی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشکده فیزیک دانشگاه تهران

کلیه حقوق مربوط به محتویات این سایت محفوظ و متعلق به انجمن فیریک ایران می‌باشد.
Server: Iran (45.82.138.40)

www.irandg.com