شرح خبر

دکتر عاطفه جوادی پژوهشگر پژوهشگاه دانش های بنیادی امسال برنده جایزه ابوریحان بیرونی فرهنسگتان علوم شد.

دیروز پنجشنبه یک تیرماه این برنامه در فرهنگستان علوم برگزار شد. گزارش این رویداد را در وبگاه فرهنگستان می توانید ملاحظه بفرمایید.

لینک خبر: پژوهشگران جوان برجسته علوم پایه کشور، منتخب فرهنگستان علوم معرفی و تجلیل شدند


دکتر عاطفه جوادی فارغ التحصیل دکتری دانشگاه الزهرا در سال 2011 میلادی است. ایشان از سال 2011 الی 2018 میلادی محقق پسادکتری در پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش های بنیادی بوده اند. همچنین دربازه زمانی 2020 الی 2021 استادیار دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و از سال 2021 هیات علمی پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش های بنیادی IPM هستند.

موضوعات تحقیقاتی دکتر جوادی بسیار وسیع و متنوع است. از میان علایق پژوهشی ایشان می توانند به موارد زیر اشاره کرد: تحول ستاره­ای، تولید غبار، توزیع ستاره­ای کهکشان­های نزدیک، ستاره­زایی و خاموشی کهکشان ها، تشکیل و تحول کهکشان ها، بازخورد ستاره ای، غنی شدگی شیمیایی کهکشان ها، تصویربردای اپتیکی و مادون سرخ نزدیک، ماده میان ستاره ای و باندهای میان ستاره ای پراکنده است.

دکتر جوادی در پروژه ­های متفاوت و بسیاری رصدی دخیل بوده اند و علاوه برتجربه رصد، پیشنهادهای پژوهشی ایشان برای رصد کهکشان های نزدیک به کهکشان راه شیری توسط تلسکوپ های هابل و جیمزوب دنبال خواهد شد.

در ارائه ای که دکتر جوادی در فرهنگستان داشته اند اشاره کرده اند: « ما با استفاده از تلسکوپ زمینی توانستیم تاریخ کهکشان ها را مطالعه کنیم. من با کهکشان مارپیچی «ام 33» شروع کردم. این کهکشان، کهکشانی شبیه راه شیری است و من در هاوایی در حدود چند سال مشغول رصد این کهکشان بودیم. ما این پروژه تحقیقاتی را به جیمز وب و هابل ارائه دادیم و خوشبختانه آنها پذیرفتند که این پروژه را ادامه دهند.»















نویسنده خبر: شانت باغرام
کد خبر :‌ 3896

آمار بازدید: ۶۸۲
همرسانی این خبر را با دوستان‌تان به اشتراک بگذارید:
«استفاده از اخبار انجمن فیزیک ایران و انتشار آنها، به شرط
ارجاع دقیق و مناسب به خبرنامه‌ی انجمن بلا مانع است.»‌


صفحه انجمن فیزیک ایران را دنبال کنید




حامیان انجمن فیزیک ایران   (به حامیان انجمن بپیوندید)
  • پژوهشگاه دانش‌های بنیادی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشکده فیزیک دانشگاه تهران

کلیه حقوق مربوط به محتویات این سایت محفوظ و متعلق به انجمن فیریک ایران می‌باشد.
Server: Iran (45.82.138.40)

www.irandg.com